DAG 17 - Min musikksmak.

Å sette ord på musikksmaken min ekke bare, bare. Jeg hører på så og si alt. Jeg opplever ofte at folk som vet hvem jeg er, men ikke kjenner meg har inntrykket av at alt jeg hører på er reggae og at livet mitt vies til Bob Marley. Slik er det altså ikke. Selvom reggae og Bob Marley har en ekstremt dominerende plass når det gjelder hva jeg hører på. 

Reggae
Jeg forstår ikke hvordan enkelte ikke kan like sanger innenfor denne sjangeren. Budskapene og den ekstremt deilige "viben" som bare flyr rundt i hodet på deg da du hører på det. Bob Marley er ganske sentral når man tenker på Reggae, sånn er det bare - men det er så mye mer. Rommet mitt er proppa med Bob Marley plakater og LP plater, men jeg hører jo selvsagt på alle andre artister også. Hvis jeg vil ta det HELT rolig, glemme alle tanker og ligge i senga mi er det enten Reggae eller slowjamz jeg hører på. Her er spotify-lista mi med Reggae sangene jeg hører mest på.
 

Rap
Du vet de raplåtene der teksten bare treffer seg så sykt midt i hjertet? Og du får bare lyst til å skrike ut PREEEEACH. Det er de låtene jeg hører på. Det er det jeg liker så godt med rap. Og når jeg sier rap så mener jeg faktisk omtrent bare old school. Det er fordi den største delen av nåtidens raplåter handler bare om pussy, money, weed, sex og lignende. Det er sjelden det kommer en låt som har like sterk mening og budskap som for eksempel Keep ya head up av Tupac. Som aboslutt er en av de sangene som får meg til å ville skrike PREEEEACH. Det jeg også liker med old school er ofte at beaten er så sykt chill. Enkelte sanger kan du bare lukke øynene til og bare føle hele flowen sprade gjennom deg. Mmm what a feeling. Her er spillelista mi som for det meste består av old school rap. 

Dancehall & Afrobeats
Denne typen musikk gjør meg alltid skikkelig gira. Går ikke an å sitte stille. Dette er musikk jeg alltid setter på om jeg styrer musikken på fester. Også når jeg for eksempel rydder rommet, hjelper det alltid med sånn her livlig musikk. Elsker afrikanske rytmer og patois dialekten i de Jamaicanske dancehallsangene. Folk som ikke får en trang til å danse når de hører sånn musikk, klarer ikke jeg helt å skjønne!
 

Ellers hører jeg faktisk på alt annet mulig rart. Jammer også en god del til soul, og har ingenting imot verken rock eller country. 
Hva hadde vel livet vært uten musikk??? 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits